Onderstaande opdrachten hebben wij momenteel in portefeuille:

Senior Adviseur Interne Communicatie (vervuld)
Vast dienstverband bij A-merk in Den Haag

Voor een internationaal opererend A-merk met ambitie, zijn wij op zoek naar een Senior Adviseur Interne Communicatie. Je voornaamste rol is het weten te verbinden van medewerkers met de doelstellingen en merkwaarden van de onderneming. In deze rol ben je de meest senior professional van de afdeling Interne Communicatie (4 m/v). Je adviseert het senior management en rapporteert aan de Directeur Corporate Communicatie.

Profiel

Je bent een zelfstandig opererende professional met een duidelijke strategische visie en een gedegen operationele achtergrond in corporate communicatie. Je ondersteunt interne veranderprocessen en adviseert het management op het gebied van strategische en tactische interne communicatievraagstukken. Tevens zorg je voor duidelijke communicatie naar de medewerkers over de strategie van de onderneming. Je ontwikkelt en geeft uitvoering aan management-communicatie. Je ontwikkelt een visie voor interne communicatie en employee engagement. Uiteraard onderhoud je voor je werkzaamheden nauwe contacten met het internationale netwerk.

Achtergrond

Je hebt een afgeronde HBO of Academische opleiding, bij voorkeur in Communicatie. Je neemt ca. 8 jaar ervaring mee op het gebied van communicatie met minimaal 4 jaar aantoonbare eindverantwoordelijkheid op het gebied van corporate of interne communicatie, bij voorkeur voor een A-merk.

Je hebt ruime ervaring in het managen van complexe projecten, bij voorkeur op het gebied van interne communicatie. Je hebt strategisch inzicht en een goed organisatorisch vermogen. Je weet complexe materie feilloos en snel te formuleren in kernachtige en krachtige boodschappen, zowel in het Nederlands als in het Engels. Onze ideale kandidaat is bovendien een enthousiaste en inspirerende persoonlijkheid die mensen op diplomatieke wijze voor zich weet te winnen. Je bent een multitasker, teamspeler en bent te allen tijde bereid de handen uit de mouwen te steken.

 

Deze organisatie biedt haar medewerkers een uitstekend salaris en zeer goede secundaire arbeidsvoorwaarden. Aangezien men persoonlijke en professionele groei en ontwikkeling zeer belangrijk acht, heeft men een groot aanbod in opleidingsmogelijkheden.

 

 


Medewerker Marketingcommunicatie (vervuld)
Amsterdam, 3 dagen per week

Voor een organisatie in ontwikkeling in Amsterdam zoeken wij een tijdelijke medewerker marketingcommunicatie. Je hebt maximaal 5 jaar werkervaring in dit vakgebied en vindt het leuk om op korte termijn een tijdelijk project op te pakken, ter ondersteuning van de senior marcom adviseur. De werkzaamheden zijn zeer divers; van het organiseren van een evenement tot het aansturen van bureaus en het verzorgen van lokale marketingactiviteiten. Je hebt een hands-on instelling en fungeert als het ware als vliegende keep. Gezien de situatie waarin de organisatie zich bevindt zijn wij op zoek naar een stressbestendige kandidaat die operationeel van aanpakken weet. 


Lobbyist (vervuld)
Vast dienstverband, A-merk in Den Haag

De Lobbyist zorgt voor draagvlak binnen het politieke speelveld t.b.v. een optimale uitvoering van de strategie van de organisatie. De Lobbyist informeert, duidt en overtuigt stakeholders binnen ministeries, Eerste en Tweede Kamer, Europarlement en de Nederlandse regering.

In deze functie rapporteer je aan de Manager Externe Communicatie. De afdeling Externe Communicatie valt onder de afdeling Corporate Communicatie van de organisatie. Externe Communicatie draagt zorg voor het creëren van draagvlak bij pers, publiek en overige stakeholders/belanghebbenden ten behoeve van de positie en de reputatie van de organisatie.

De Lobbyist is voor alle politieke relevante stakeholders voor de organisatie het aanspreekpunt en dus ook het visitekaartje. Binnen de (inter)nationale politiek is hij/zij de ambassadeur van de organisatie en dient hij/zij door een breed netwerk in staat te zijn de belangen van de organisatie in optimale vorm te dienen.

Resultaatgebieden van de functie:

 • Opbouwen, uitbreiden en versterken van een relevant politiek netwerk in binnen- en buitenland
 • Creëren van draagvlak binnen het nationale en internationale politieke/maatschappelijke speelveld
 • Vertalen van strategie naar concrete aanknopingspunten om politieke/bestuurlijke stakeholders te informeren en te overtuigen
 • Signaleren van gemeenschappelijke en conflicterende belangen binnen de sector en daarnaar handelen
 • Opzetten, regisseren en voorbereiden van high level meetings voor directie met politieke decisionmakers
 • Versterken en verbeteren van corporate imago van de organisatie (en diens gehele sector)
 • Opstellen van en proactief uitvoering geven aan een meerjarige strategie en jaarplanning met als doel agendasetting op relevante dossiers en kwesties
 • Het initieren of bijdragen aan kamervragen, beleidsnotities en amendementen
 • Het schrijven van opinierende artikelen onder eigen naam (of als ghostwriter)

Vereisten voor deze functie :

 • Afgeronde HBO+/Universitaire opleiding in Politicologie of Public Affairs
 • Minimaal 6 jaar ervaring als lobbyist bij een grote onderneming in de profit sector (A-merk is een pre)
 • Een aantoonbaar groot en goed netwerk binnen de politiek (Den Haag en bij voorkeur Brussel) en politiek-maatschappelijke organisaties
 • Gevoel voor politiek-bestuurlijke verhoudingen
 • Sociaal vaardig
 • Sterk analytisch vermogen en in staat om in heldere taal een onderwerp toe te lichten en te duiden
 • Natuurlijke netwerker
 • Maakt een representatieve/betrouwbare indruk
 • Kan zowel autonoom als in projectverband werken
 • Proactief en initiatiefrijk
 • Behoudt overzicht en kan goed prioriteiten stellen

 


Intranet Manager met journalistieke achtergrond (vervuld)
Vast dienstverband, standplaats Den Haag

Onze opdrachtgever is één van de grootste merken voor consumenten en geselecteerde bedrijfsegmenten in haar marktgebied.

Als Intranet Manager ben je verantwoordelijk voor de vertaling van de communicatiestrategie naar interne online media. Daarin speelt het corporate intranet van deze organisatie een centrale rol. Het intranet is het centrale interne communicatiemiddel en draagt bij aan de verbinding en betrokkenheid van de medewerkers.
Je bent verantwoordelijk voor het dagelijks managen van het intranet, het ontwikkelen van (geschreven en audiovisuele) content en het online coördineren van acties en campagnes die voortvloeien uit de interne communicatie strategie. Daarnaast ben je verantwoordelijk voor vernieuwing en professionalisering van het intranet, het aansturen van content leveranciers, de redactionele planning en de interne social media. De Intranet Manager rapporteert aan het hoofd Interne Communicatie.

Je beschikt over een afgeronde HBO/WO-opleiding op het gebied van communicatie en/of journalistiek en minimaal 5 jaar redactionele ervaring (eind- /hoofdredactie). Ondernemend, oplossingsgericht, pro-actief en zelfstandig zijn kernwoorden die bij jou passen. Je hebt een passie voor journalistiek, schrijven, video, design en communiceren via online media. Je hebt een eigen visie op het vakgebied en hoe deze optimaal toe te passen. Uiteraard heb je ervaring met webanalytics en content managementsystemen en ben je een stevige gesprekspartner voor (IT) leveranciers. Ervaring in grote organisaties zeer gewenst! Excellente kennis van de Nederlandse taal is een must, een goede beheersing van het Engels een pre.

Het betreft hier een vast dienstverband voor in eerste instantie een jaar, voor 40 uur per week.


Senior Public Relations Manager (vervuld)
Vast dienstverband, Randstad, 40 uur per week

Opdrachtgever is een jonge organisatie en een van de meest toonaangevende bedrijven in mobiele communicatie. Met enthousiaste collega's werkt men in projectteams aan verbetering en innovatie van producten en diensten. Men is voortdurend op zoek naar nieuwe medewerkers die zich daarvoor in willen zetten.

Deze functie richt zich op het verbeteren van de externe reputatie van de organisatie door middel van stakeholder management, mediarelaties en thought leadership. Je bent verantwoordelijk voor de ontwikkeling van lange termijn- en jaarplannen en zorgt daarbij voor de interne coördinatie tussen de diverse afdelingen om tot een breed gedragen beleid te komen. De functie ondersteunt daarnaast de afdeling marketing met product- en diensten gerelateerde PR. Je stuurt de Public Relations Manager aan en rapporteert aan de Director Corporate Communications.

Wat ga je doen?

 • Plannen: het opstellen en realiseren van het strategische externe communicatieplan in samenwerking met de key internal stakeholders;
 • Activeren en rapporteren: je ontwikkelt op basis van de merkpropositie en businessstrategie concrete public relations- en thought leader activiteiten ter ondersteuning van het merk en de producten en diensten. Zorgt voor een accurate rapportage van de activiteiten en behaalde resultaten;
 • Budgetteren: het samenstellen en managen van het budget;
 • Media: je onderhoudt de mediarelaties en genereert actief positieve publiciteit;
 • Woordvoering: je staat de media te woord, proactief en reactief;
 • Crisis & Issue communicatie: je zorgt voor goede crisisplanning en bent verantwoordelijk voor storyline building, statements, Q&A's en interne communicatie project management. Je signaleert potentiële issues en adviseert de organisatie proactief;
 • Consultancy: je adviseert directie en andere functies binnen de organisatie aangaande reputatiemanagement en externe communicatie;
 • Stakeholdermanagement: je bouwt een relatie op met belangrijke organisaties en individuen die van invloed zijn op de reputatie van het merk en verbetert de reputatie van de organisatie aanwijsbaar;
 • Leveranciers: je stuurt externe leveranciers en adviseurs aan en leidt contractonderhandelingen;
 • Algemene bedrijfsinformatie: Het produceren van algemene bedrijfsinformatie zoals het annual report, online content, generieke corporate presentaties en video's. Je bereidt presentaties van Management Team leden voor;
 • Social Media: je ontwikkelt een social media reputatiestrategie en coördineert de uitvoering.

Gewenst profiel:

 • Minimaal 8 jaar ervaring op het gebied van communicatie met daarvan tenminste 4 jaar eindverantwoordelijkheid op het gebied van Corporate Communicatie binnen een (middel)grote onderneming;
 • Affiniteit met marketing en ervaring met het werken met directieleden;
 • Ervaring in de business-to-consumer omgeving;
 • HBO of Universitair onderwijs gevolgd en afgerond;
 • Ruime ervaring met de media en woordvoering;
 • Bewezen brede belangstelling voor maatschappelijke ontwikkelingen;
 • Ervaring in het aansturen van mensen.

Onze opdrachtgever biedt haar medewerkers een uitstekend salaris aan en zeer goede secundaire arbeidsvoorwaarden. Men vindt zowel persoonlijke als professionele groei en ontwikkeling zeer belangrijk. Dit is waarom zij een groot aanbod hebben in opleidingsmogelijkheden. Werken bij deze opdrachtgever betekent werken in een uitdagende dynamische omgeving, met een netwerk van hoog gekwalificeerde collega's. In hechte samenwerking met je leidinggevende kun je je eigen carrière vorm geven binnen de organisatie. Carrièrepaden zijn transparant en mogen van nationale of internationale aard zijn.

 


Stevige Interimmanagers (reacties welkom!)
Diverse opdrachtgevers in Nederland

Voor diverse opdrachtgevers zijn wij met regelmaat op zoek naar ervaren interimmanagers voor stevige opdrachten in marketing en communicatie. Dit varieert van tijdelijke vervanging van de Directeur Marketing, een te ontwikkelen strategie voor de introductie van een nieuw product, de positionering van de onderneming, reputatiemanagement, merkontwikkeling, issue/crisismanagement, interne communicatie, verandermanagement tot de organisatie van de communicatie.

Om in aanmerking te kunnen komen voor een opdracht, dien je HBO/WO geschoold te zijn en neem je minimaal 10 jaar relevante werkervaring binnen je vakgebied mee. Bij voorkeur bij bedrijven van naam.

Richardson | e.v.a. werkt voor diverse opdrachtgevers in uiteenlopende branches, waaronder financiële en zakelijke dienstverlening, ict & telecom, gezondheidszorg, onderwijs, energie, uitgeverij en media, overheid en nonprofit, retail, fmcg en vervoer.


Manager Internet, TU Delft (vervuld)
Dienstverband voor in eerste instantie een jaar

Marketing en Communicatie

De afdeling Marketing & Communicatie (M&C) van de TU Delft ondersteunt bij het realiseren van de doelstellingen en helpt het gewenste imago uit te dragen naar de maatschappij. M&C positioneert onderwijs, onderzoek en kennisvalorisatie bij de doelgroepen, zodat deze aantrekkingskracht uitoefenen op scholieren, het bedrijfsleven, de overheid, opdrachtgevers, partners, studenten en (nieuwe) medewerkers. Tevens draagt M&C bij aan interne motivatie en onderlinge samenwerking en samenhang. De afdeling Marketing & Communicatie bestaat uit een centrale afdeling (Directie, Corporate Communicatie, Client Solutions, Marketing en het Science Centrum) en M&C afdelingen binnen de faculteiten. Het domein M&C telt ongeveer 120 medewerkers.

Functiebeschrijving

Websites zijn ideale communicatiemiddelen, maar alléén als de structuur overzichtelijk is en de inhoud actueel en passend bij de belevingswereld van de lezers. Dat lijkt een open deur, maar het is in de praktijk niet altijd even gemakkelijk. En omdat de TU Delft niet één, maar vele websites in de lucht heeft, zijn we op zoek naar een Manager Internet die verantwoordelijk is voor de totale profilering van de TU Delft via internet. Hoe? Door te zorgen voor toegankelijke websites die aansluiten bij de profielen van onze doelgroepen: studenten, scholieren, bedrijfsleven, overheid en medewerkers.

Als Manager Internet ben je primair verantwoordelijk voor de implementatie van de TU Delft internetstrategie en de realisatie van vastgestelde doelstellingen voor komende jaren. Verder initieer en bewaak je projecten op het gebied van contentbeheer voor het intra- en internet, en zorg je voor een goede uitvoering daarvan. Ook stuur je derden aan op basis van een vooraf door het Management Team goedgekeurd projectplan. Je bewaakt hierbij budget, kwaliteit, planning en de communicatie over het project. Uiteraard houd je alle nieuwe ontwikkelingen op internetgebied goed in de gaten. Dagelijks stuur je het team van contentbeheerders aan. Een deel van de contentbeheerders is gedetacheerd naar de faculteiten.             

Naast de verantwoordelijkheid voor de TU internetportalen ben je als manager Internet verantwoordelijk voor het functioneel beheer van de M&C applicaties. De voornaamste applicaties zijn het content management systeem (CMS) en twee CRM applicaties. Op het gebied van functioneel beheer is samen met de ICT organisatie een professionaliseringsslag gaande. Je geeft sturing aan dit proces en bent aanspreekpunt voor de ICT organisatie. Dagelijks stuur je het team van functioneel beheerders aan. Kortom: een afwisselende functie met volop ontwikkelingsmogelijkheden in een informele werkomgeving.


Functie eisen

Je hebt een HBO werk- en denkniveau, bent vakkundig en valt op door je uitstekende sociale vaardigheden. Je kunt goed delegeren, sturen op output en bent klant- en resultaatgericht. Wat erg belangrijk is voor deze functie is is overtuigingskracht en visie, maar ook kennis van functioneel beheer processen (BISL). Bij de TU Delft werk je in een internationale omgeving. Een goede mondelinge en schriftelijke beheersing van de Nederlandse en Engelse taal is daarom een pre.

Arbeidsvoorwaarden

De functie heeft een omvang van 38 uur. Het salaris heeft een maximum van € 4.970 bruto per maand bij een volledige aanstelling. De TU Delft kent een aantrekkelijk pakket secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals een flexibele werkweek, korting bij zorgverzekeraars en de mogelijkheid om een individueel arbeidsvoorwaardenpakket samen te stellen.

Interesse? Mail dan je cv naar info@richardsoneva.nl of bel voor meer informatie met Hanneke Richardson op 06-46040482


PR Manager/Woordvoerder (vervuld)
Internationale Corporate Organisatie, Den Haag

Onze opdrachtgever is een toonaangevende internationale corporate organisatie, marktleider in haar gebied (ICT en telecom) in Nederland. Onze opdrachtgever biedt producten en diensten die eenvoudig zijn in het gebruik en klanten helpen om hun persoonlijke of zakelijke doelen te bereiken. De organisatie kent 3 kernwaarden: eenvoud (eenvoudig voor haar klanten, medewerkers en voor de maatschappij), persoonlijk (toegesneden aanbod, persoonlijke benadering) en vertrouwen (kwaliteit en betrouwbaarheid van haar producten). De organisatie staat midden in de samenleving, kent een uitgebreid MVO beleid en bevordert tevens Het Nieuwe Werken. Dit betekent dat de medewerkers zelf bepalen waar en wanneer zij hun werk doen, met een betere balans tussen werk en privéleven als resultaat.

Bij het team Externe Communicatie van de ambitieuze afdeling Corporate Communicatie (ca 40 mensen) is plek voor een ervaren PR manager die creatief is om PR en publiciteit te genereren voor de belangrijke businessthemas van de zakelijke telecom/ICT markt. Denk aan onderwerpen als Het Nieuwe Werken, Cloud Computing, Datacenters op groene stroom, de dienstverlening aan grootzakelijke klanten en het MKB, en innovatie, maar ook moet je soepel kunnen omgaan met meer corporate onderwerpen als kwartaalcijfers, CAO en outsourcing. Het team bestaat uit een manager, vier woordvoerders, een speechwriter, twee assistenten en een Chief Blogger.

Het team zoekt versterking van een creatieve PR manager die heel zelfstandig maar wel in samenwerking met allerlei (business) stakeholders aandacht genereert op welke wijze dan ook voor verschillende onderwerpen. Het creeren van draagvlak en samenwerking is van essentieel belang. Bovendien staat in het team Externe Communicatie collegialiteit voorop. Je deelt je expertise, je hebt in het team een actieve rol, en springt in als het nodig is bij grote issues en mediahypes.

Je draait, eens per vijf weken, mee in piketdienst. Er is veel ervaring in het team aanwezig, dus ook jouw teamleden willen sparren en delen. Je bent in staat om pragmatisch te schakelen tussen de verschillende belangen, maar kunt ook sturend adviseren. Daarnaast word je geacht snel een goed netwerk te hebben binnen de divisie die in je portefeuille zit. Je moet stevig in je schoenen staan: durf, daadkracht, maar ook diplomatie en flexibiliteit heb je echt nodig in deze functie. Jij zorgt ervoor dat jouw mening er toe doet, dat ook het topmanagement jou ervaart als een goede gesprekspartner met verrassende en goede ideeen op het gebied van woordvoering, PR en publiciteit. 

De belangrijkste werkzaamheden zijn het op de kaart zetten van de belangrijkste businessthemas, pro-actieve en creatieve media benadering (van FD, vakbladen tot LINDA), het schrijven van persberichten, het organiseren van persbriefings en persconferenties, het organiseren en selecteren van geschikte persmomenten en persevents, en het verkrijgen van free publicity.

Wij zoeken voor deze functie kandidaten met de volgende kenmerken:

 • Minimaal 8-10 jaar ervaring als PR Manager
 • Ruime ervaring als woordvoerder
 • Mee (kunnen) denken op strategisch niveau
 • Vanuit perspectief van de business kunnen denken
 • Goed functioneren in teamverband, niet te solistisch werken
 • Snel en standvastig in communicatie
 • Strategische kijk op mediabeleid, met sterk proactieve houding
 • Ervaring in 1-1 communicatie met topmanagement
 • In staat de rol van diverse stakeholders in te zien en daarop de anticiperen
 • Thuis in grote beursgenoteerde organisaties
 • Affiniteit met ICT en Telecom is een pre
 • Interesse hebben in nieuwe ICT-ontwikkelingen en die kunnen doorvertalen naar publiciteit en events die media-aandacht genereren

 

 

 


Senior Consultant Corporate Communicatie (vervuld)
Internationale Corporate Organisatie, Den Haag

Onze opdrachtgever is een toonaangevende internationale corporate organisatie in Den Haag, marktleider in haar gebied in Nederland. Onze opdrachtgever biedt producten en diensten die eenvoudig zijn in het gebruik en klanten helpen om hun persoonlijke of zakelijke doelen te bereiken. De organisatie kent 3 kernwaarden: eenvoud ( eenvoudig voor haar klanten, medewerkers en voor de maatschappij), persoonlijk (toegesneden aanbod, persoonlijke benadering) en vertrouwen (kwaliteit en betrouwbaarheid van haar producten). 

De organisatie staat midden in de samenleving, kent een uitgebreid MVO beleid en bevordert tevens Het Nieuwe Werken. Dit betekent dat de medewerkers zelf bepalen waar en wanneer zij hun werk doen, met een betere balans tussen werk en privéleven als resultaat. En een bijdrage aan het oplossen van het mobiliteitsprobleem in Nederland. 

Omschrijving Functie

Binnen het team Business (Corporate) Communicatie word je verantwoordelijk voor corporate communicatie activiteiten ten behoeve van de divisie Consumentmarkt en de divisie van het Retailkanaal van onze opdrachtgever. Naast je rol als consultant ben je tegelijkertijd manager van een team bestaande uit een junior adviseur en 2 communicatiemedewerkers.

Je draagt zorg voor het in goede banen leiden van de communicatie naar de medewerkers van deze divisies. Je stelt strategische (meerjaren) communicatieplannen op, je adviseert directie over de aanpak en je draagt zorg voor de uitvoering van communicatieactiviteiten. Je hebt een directe schakelfunctie naar Mediarelaties en naar het team dat binnen Corporate Communicatie verantwoordelijk is voor de uitvoer van middelen. Je bent verantwoordelijk voor zeer complexe issues met grote impact op het merk en bedrijfsresultaat. Je onderhoudt en bouwt een sterk relatienetwerk binnen de divisies en met overige interne en externe stakeholders. Je voert de regie op communicatie-uitingen en adviseert over de wijze van en de keuze van inhuur van derden. 

Je bent je bewust van de invloed van het externe imago op het bedrijfsresultaat, de complexe markt en de diversiteit van doelgroepen, zoals medewerkers, klanten, media, stakeholders, overheid en businesspartners. Je volgt wereldwijde ontwikkelingen in het vakgebied en adviseert hierover aan directieleden. Je bent projectleider van multidisciplinaire projecten (initiator en uitvoerder) en je stuurt externe communicatieadviesbureaus aan. 

Ideale achtergrond

Je hebt WO werk- en denkniveau en minimaal 7-8 jaar relevante werkervaring in het vakgebied communicatie binnen een internationale en complexe organisatie (bij voorkeur een retail en/of een bij een consumer brand organisatie). Je bent een leading professional in jouw vakgebied en beschikt over uitstekende adviesvaardigheden en advieservaring. Je hebt aantoonbare ervaring met corporate communicatie issues. Enige leidinggevende ervaring is een pre. Je beheerst de Engelse taal uitstekend.

Je bent iemand met duidelijke aanwezige communicatieve (overtuigende en inhoudelijke) vaardigheden; een goede adviseur met een "getting things done" mentaliteit en leiderschappsstijl. Je bent je bewust van de invloed van het externe imago op het bedrijfsresultaat, de complexe markt en de diversiteit van doelgroepen (medewerkers, klanten, media, stakeholders, overheid en businesspartners). Je werkt nauw samen met je collega Consultant Zakelijke markt.

De werving & selectie voor deze vacature wordt in samenwerkingsverband gedaan tussen de bureaus Partnership Bonnike, Heinzelect en Richardson | e.v.a. 

 


Senior Consultant Corporate Communicatie (vervuld)
Internationale Corporate Organisatie, Den Haag

Onze opdrachtgever is een toonaangevende internationale corporate organisatie gevestigd in Den Haag, marktleider in haar gebied in Nederland. Onze opdrachtgever biedt producten en diensten die eenvoudig zijn in het gebruik en klanten helpen om hun persoonlijke of zakelijke doelen te bereiken. De organisatie kent 3 kernwaarden: eenvoud ( eenvoudig voor haar klanten, medewerkers en voor de maatschappij), persoonlijk (toegesneden aanbod, persoonlijke benadering) en vertrouwen (kwaliteit en betrouwbaarheid van haar producten). 
De organisatie staat midden in de samenleving, kent een uitgebreid MVO beleid en bevordert tevens Het Nieuwe Werken. Dit betekent dat de medewerkers zelf bepalen waar en wanneer zij hun werk doen, met een betere balans tussen werk en privéleven als resultaat. En een bijdrage aan het oplossen van het mobiliteitsprobleem in Nederland. Enige tijd geleden heeft deze organisatie een belangrijke overname gedaan, waarmee zij de grootste ICT dienstverlener van de Benelux zijn geworden. Dit overgenomen label is de partij die de vraag voor it en telecom bundelt en geïntegreerd aanbiedt, zowel nationaal als internationaal. 

Vanuit het team Business Communicatie word je verantwoordelijk voor (interne) corporate communicatie activiteiten ten behoeve van het betreffende label. Je krijgt veel te maken met het begeleiden van communicatietrajecten rondom veranderingstrajecten. Je werkgebied betreft de communicatie rond de b-to-b markt van het label, nationaal en internationaal. Je volgt wereldwijde ontwikkelingen op jouw vakgebied en adviseert hierover aan directieleden. Samen met 5 collega communicatieadviseur ben je werkzaam voor dit label, waarbij jij medeverantwoordelijk bent voor het functioneren van het team. Je coacht en begeleidt je collega’s daar waar nodig is. Je fungeert als sparringspartner en rechterhand van de Manager Business Communicatie. Je bent in deze functie verantwoordelijk voor het voorkomen, managen en oplossen van zeer complexe (internationale) communicatie issues op de b-to-b markt, waarop men opereert, die grote invloed hebben op het merk en het bedrijfsresultaat van zowel het label als het moedermerk. Je adviseert rechtstreeks aan de divisie-CEO van en zijn topmanagement over corporate communicatie en voert de regie over communicatie-uitingen. Je draagt bij aan de ontwikkeling van het beleid van de Business Communicatie en de afstemming tussen verschillende terreinen van Corporate Communicatie. Je ontwikkelt meerjaren beleid (en meetinstrumenten) voor de business, afgestemd op het Corporate Communicatie beleid en het beleid van het moedermerk en het betreffende label. Je komt te werken in een professioneel en ambitieus team.

Je hebt minimaal HBO werk- en denkniveau, en minimaal 7-8 jaar relevante werkervaring in het vakgebied Corporate (interne) Communicatie. Ervaring met het begeleiden van veranderingstrajecten is een must. Je hebt ervaring bij een grote (A-merk) organisate, bij voorkeur in IT of je hebt een grote nieuwsgierigheid naar deze branche. Je hebt aantoonbare kennis van en ervaring in communicatie over strategische onderwerpen. Je beheerst de Engelse taal uitstekend, beheersing van Duits is een pre.

Je bent een leading professional op jouw vakgebied, met uitstekende adviesvaardigheden op strategisch niveau. Je bent hands-on ingesteld en weet meerdere complexe projecten tegelijk te begeleiden. Je bent analytisch, combineert de juiste verhouding tussen denken en doen, pro-actief en je hebt een hoog werktempo. Bovendien kun jij je makkelijk bewegen in politieke structuur.

Je hebt een geïntegreerde aanpak en manier van denken voor communicatie en begrijpt dat het merk altijd is het vertrekpunt voor alles wat je doet. Je bent een slimme netwerker, assertief en een teamplayer (je oog en gevoel voor wat er speelt in het team).

 

De werving & selectie voor deze vacature betreft een samenwerkingsverband tussen de bureaus Partnership Bonnike, Heinzelect en Richardson | e.v.a. 


 


Senior Adviseur Online Marketing (vervuld)
Zakelijk Dienstverlener, Amsterdam

De unit Marketingcommunicatie van deze zakelijk dienstverlener houdt zich bezig met het adviseren van de diverse business units op marketingcommunicatie gebied. Daarnaast ontwikkelt en implementeert de afdeling marketingcommunicatie strategie en beleid op het gebied van online marketing en social media en landelijke campagnes. 

Als Adviseur Online Marketing en Social Media ben je verantwoordelijk voor het ontwikkelen, implementeren en continu verbeteren van de online performance en het identificeren en creëren van nieuwe marketingcommunicatie opportunities en innovaties op het gebied van online marketing en social media.

Je taken bestaan onder andere uit:

Ontwikkelen en uitvoeren van het online marketingcommunicatie & social media jaarplan

Ontwikkelen online marketingcommunicatie & social media strategie

Het signaleren van trends op het gebied van digitale media en deze vertalen in concrete relevante concepten

Realiseren van beoogde targets op het gebied van traffic, conversie, ROI en response

Opzetten, beheren, analyseren en optimaliseren van online marketing campagnes (waaronder SEA, SEO, e-mail marketing, social media, etc) en kanalen

Monitoren, analyseren, rapporteren en optimaliseren websites en social media platforms, online conversies, effectiviteit campagnes en traffic

Monitoren van nieuwe media en benutten kansen voor cross-mediale acties

Naast een afgeronde relevante HBO-opleiding, aangevuld met NIMA B of SRM Marketingcommunicatie B, heb je aantoonbare ervaring en een bewezen trackrecord in het vakgebied van online marketing en communicatie en social media. Je beschikt over krachtige advies- en beïnvloedingsvaardigheden en weet mensen voor je in te nemen. Je bent uitstekend in staat om nieuwe online marketingconcepten te ontwikkelen. Je kunt je hierbij prima verplaatsen in de behoeften van de doelgroep. Je kunt zelfstandig werken, maar tegelijkertijd ben je een teamplayer die goed samenwerkt met directe collega s en interne opdrachtgevers. Kennis van HTML is een pre.


senior Marketingcommunicatie Adviseur (vervuld)
Zakelijk Dienstverlener, Amsterdam

Deze zakelijk dienstverlener zoekt voor haar afdeling Marketing en Communicatie een senior Marketingcommunicatie Adviseur. Je bent verantwoordelijk voor de ontwikkeling en implementatie van marketingcommunicatieplannen, inclusief online. Hierbij geef je advies aan de directie en het managementteam. Je ontwikkelt specifieke communicatieprojecten voor labels binnen de organisatie. Inhoudelijk ben je een expert op jouw vakgebied. Je vertaalt het landelijke communicatieplan naar de behoeften van deze labels.

Je bent de adviseur voor de directie en het managementteam van de labels voor alle marketingcommunicatie-vraagstukken. Het (mede)opstellen en implementeren van marketingcommunicatieplannen. Je ontwikkelt van decentrale activiteiten en specifieke communicatieprojecten voor de labels. Het coördineren van marketingcommunicatiedisciplines voor acties van de labels. Specialistische ondersteuning bij centrale en decentrale (online) marktbewerkingactiviteiten. Je vertaalt relevante ontwikkelingen op het vakgebied naar toepasbare producten/diensten.

Naast een afgeronde relevante HBO-opleiding, aangevuld met NIMA B of SRM Marketingcommunicatie B, heb je aantoonbare ervaring binnen het (online) marketingcommunicatie vakgebied. Je beschikt over krachtige advies- en beïnvloedingsvaardigheden en weet mensen voor je in te nemen.


Woordvoerder (vervuld)
Financieel Dienstverlener, regio Den Haag

Als persvoorlichter ben je pro actief verantwoordelijk voor alle corporate mediarelaties. Je bent adviseur voor het dagelijks bestuur, directie en management. Je weet de interne organisatie te overtuigen van PR kansen en hebt daarin een sturende en beïnvloedende rol. Je bent verantwoordelijk voor het verder professionaliseren van de PR-discipline binnen de organisatie en draagt zorg voor het integreren van PR met andere communicatieactiviteiten. Daarnaast houd je je bezig met het ontwikkelen en uitbouwen van de corporate opinie positie. Bij deze organisatie krijg je de verantwoordelijkheid om samen met collega´s naar resultaat toe te werken. Eigen initiatief, innovatie en ondernemerschap staan hierin centraal.

ProfielJe hebt minimaal vijf jaar ervaring als woordvoerder, communicatieadviseur of in de journalistiek. Je bent in staat snel tot de kern van de zaak te komen en hebt een neus voor nieuwsgaring. Verder beschik je uiteraard over een goede pen voor het schrijven van persberichten, redactionele stukken, speeches en opiniërende artikelen. Je bent stressbestendig en kunt snel lijnen uitzetten in mogelijke crisissituaties. Bij voorkeur beschik je al over een relevant netwerk.

Gewenste opleiding: HBO/ WO Communicatie of Journalistiek


Marketingcommunicatie Manager (vervuld)
Zakelijk Dienstverlener, Amsterdam

Deze zakelijk dienstverlener zoekt voor haar afdeling Marketing en Communicatie een ervaren Marketingcommunicatie Manager. Je bent verantwoordelijk voor de ontwikkeling en implementatie van marketingcommunicatieplannen. Hierbij geef je advies aan de directie en het managementteam. Je ontwikkelt specifieke communicatieprojecten voor labels binnen de organisatie. Inhoudelijk ben je een expert op jouw vakgebied. Je vertaalt het landelijke communicatieplan naar de behoeften van deze labels.

Je bent de adviseur voor de directie en het managementteam van de labels voor alle marketingcommunicatievraagstukken. Het (mede)opstellen en implementeren van marketingcommunicatieplannen. Je ontwikkelt van decentrale activiteiten en specifieke communicatieprojecten voor de labels. Het coördineren van marketingcommunicatiedisciplines voor acties van de labels. Specialistische ondersteuning bij centrale en decentrale marktbewerkingactiviteiten. Je vertaalt relevante ontwikkelingen op het vakgebied naar toepasbare producten/diensten.

Naast een afgeronde relevante HBO-opleiding, aangevuld met NIMA B of SRM Marketingcommunicatie B, heb je aantoonbare ervaring binnen het marketingcommunicatie vakgebied. Je beschikt over krachtige advies- en beïnvloedingsvaardigheden en weet mensen voor je in te nemen.